Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Συναυλία του Βαγγέλη Τρίγκα στο Ναύπλιο



Την Κυριακή 10 Απριλίου 2016,  στο πλαίσιο του Συμποσίου «Αργολίδα, Ο τόπος της συν-γραφής» που διοργανώνει το τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε συναυλία του Βαγγέλη Τρίγκα με το μουσικό του σύνολο στην Αίθουσα "ΤΡΙΑΝΟΝ" στο Ναύπλιο.


Ο σολίστ και συνθέτης Βαγγελής Τρίγκας, ο Θόδωρος Μπρουτζάκης - πιάνο, η Μαργαρίτα Καραμολέγκου – τραγούδι, ο Αλέξανδρος Κασαρτζής – βιολοντσέλο, ο Βασίλης Κατσαρός – κλασσική κιθάρα, ο Λάμπρος Κουκουβής – Μπουζούκι – Μαντολίνο, ο Αντώνης Τζίκας – Κοντραμπάσο,  έπαιξαν τραγούδια από διαφορετικά μουσικά ρεύματα της Ελληνικής Λαϊκής Μουσικής ( Έντεχνο, παλιό Λαϊκό και Ρεμπέτικο), που εναρμονίζονταν μεταξύ τους μέσα από μια σύγχρονη ενορχηστρωτική παρέμβαση.



Ο διακεκριμένος σολίστ παρουσίασε επίσης δικές του ορχηστρικές συνθέσεις για μπουζούκι, καταθέτοντας μια νέα πρόταση για το λαϊκό μας όργανο.

Ο ίδιος επιχείρησε  μέσα από αυτή την παράσταση να συστήσει στο κοινό εκ νέου το μπουζούκι με ήχο διαφορετικό, που ενσωματώνεται αρμονικά στο υπόλοιπο σύνολο των κλασσικών οργάνων, βιολοντσέλου, κλασσικής κιθάρας, κοντραμπάσου, πιάνου και μαντολίνου. Ο συνδυασμός του εκλεπτυσμένου λαϊκού στοιχείου από το μπουζούκι και του κλασσικού ήχου των υπόλοιπων οργάνων από την άλλη, δημιούργησαν μία νέα ενδιαφέρουσα και υψηλής αισθητικής εκδοχή της λαϊκής μας μουσικής, που είναι παράλληλα και νέα πρόταση.



Την εξαιρετικη παράσταση παρακολούθησε η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Πόπη Καλκούνου και πλήθος κόσμου με γέμισε την αίθουσα του ΤΡΙΑΝΟΝ

Ο Βαγγέλης Τρίγκας είναι σολίστας και καθηγητής στο Μπουζούκι. Γεννήθηκε το 1960 στο Άργος και έλαβε τα πρώτα του ερεθίσματα σε πολύ μικρή ηλικία από τον πατέρα του, ερασιτέχνη παίκτη στο μπουζούκι, ενώ στη συνέχεια παρακολούθησε θεωρητικά μαθήματα Μουσικής.


Ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία στην ηλικία των 15 ετών. Συνεργάστηκε με κορυφαίους ερμηνευτές και μουσικούς ( Μαρία Φαραντούρη - Γιώργο Νταλάρα - Χάρις Αλεξίου- Δημήτρη Μητροπάνο- Μανόλη Μητσιά - Μαίρη Λίντα- Μανόλη Λιδάκη- Βασίλη Λέκκα -Γεράσιμο Ανδρεάτο κ.α.) με τους οποίους έδωσε παραστάσεις στις μεγαλύτερες σκηνές της Ελλάδας και του εξωτερικού ( Ωδείο Ηρώδου Αττικού - Μέγαρο μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης- Φιλαρμονική του Μονάχου- Wiener Konzerthaus κ.α.) ενώ το 2015 συνεργάστηκε επίσης με τη συμφωνική ορχήστρα «Neue Philharmonie Westfalen» και τις χορωδίες KonzertChor Unna «Universitätschor Essen».


STUDIO B&G 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

bougiotispress@gmail.com

Σελίδες